Powertex

Elke dinsdagochtend en avond is er powertexen.

img_1235        img_1236 img_1238       img_1234

IMG_0174        IMG_0177

 powertex1  powertxt2

Hieronder staat de product beschrijving wat de mogelijkheden allemaal zijn.

Product informatie
Powertex is een milieuvriendelijke textielverharder op waterbasis. U kunt er alle materialen mee verharden die absorberend zijn zoals: textiel, papier, karton, pluche, leer, glasvezelmat enz. Powertex is uitstekend te combineren met zelfhardende kleisoorten, beton, steen, keramiek, hout, zand en Powertex Stone Art. Driedimensionaal en gestructureerd werken op doek of paneel het is allemaal mogelijk.
Powertex is er in zes verschillende basiskleuren: Transparant, lood, brons, ivoor, en groen terra cotta. In flessen van 05, liter, 1 liter en 5 liter.
Belangrijk Powertex altijd vorstvrij bewaren (in uitgeharde vorm is Powertex altijd vorstbestendig tot -80°C). Minimale verwerkingstemperatuur 10 graden Celcius. Powertex is niet giftig, kinderen kunnen er ook leuk mee werken.
Stone art is een soort papier-maché met een zeer specifieke samenstelling. In combinatie met powertex kunt u een zelfhardende klei maken, grove en fijne structuren en steen effecten verkrijgen. Verkrijgbaar in 200 gram en 2000 gram.
Uniek aan Powertex en Stone-art poeder , je kunt deze door de speciale samenstelling polijsten, waardoor u een identieke steen imitatie verkrijgt.
U kunt Stone Art op drie manieren gebruiken:
1. Klei maken en boetseren
2. Fijne structuur aanbrengen op een bestaand voorwerp
3. Steen effect, wat ook gepolijst kan worden.
Powercolor kleurpigment, te gebruiken in de transparante Powertex om uw creatie direct kleur te geven. Bij voor gekleurde Powertex te gebruiken in combinatie met Easy Varnish om uw werkstuk af te brushen of om uw eigen verf te maken.
Colortrix metaalkleurige poeders. Zo te gebruiken op voorgekleurde Powertex
Basisproducten zijn bedoeld om te bewerken met Powertex. Zoals paperdecoration, stockinette en powercotton. Porselein gipsen beeldjes in verschillende series. Styropor vormen en maskers.
Boeken en tijdschriften:
Powertex en Stone-art objecten Inspirerend boek, vol met nieuwe originele ideeën, duidelijk beschreven om zelf te maken. O.a. dieren, bloemen, schilderijen, Boeddha’s, heksen, poppenfiguren en nog veel meer. Inhoud 48 pagina’s full color in gebonden uitgave.
Stone Art in Beeld van Betty Nagel Unieke objecten en beelden met duidelijke werkbeschrijving en uitleg van Stone Art technieken. Boek is gebonden en volledig in kleur.
Crea@home een prachtig Powertex tijdschrift vol ideeën. Mooi geïllustreerd met duidelijke stap voor stap foto’s  en  een duidelijke werkbeschrijvingen. Een aanrader voor de echte Powertex liefhebber.